SMOA doet elk jaar mee aan NLDoet

Stichting Multiculturele Organisatie Almere doet jaarlijks mee aan NLDoet. Dit is de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Naar verwachting steken zo’n 100.000 mensen die dagen de handen uit de mouwen bij sociale organisaties. Elk jaar zoeken wij vrijwilligers voor alle klussen en activiteiten in Almere. Wij vinden het belangrijk om de betrokkenheid van de bewoners van Almere het juiste platform te bieden waar zij iets voor een ander of organisatie kunnen betekenen.

Traditie

NLDoet beschouwen wij als een goede gelegenheid om klussen die blijven liggen te klaren of om juist iets extra’s te doen waar betaalde medewerkers niet aan toe komen. Daarnaast hopen we dat de mensen die zich bij ons aanmelden zo positief zijn dat ze bij ons blijven als vrijwilliger, aldus Glen Leeuwin, voorzitter van de stichting multiculturele organisatie Almere. Mensen die in actie willen komen bij SMOA kunnen zich aanmelden op www.nldoet.nl. Ook bedrijven, scholen en groepjes vrienden kunnen zich aanmelden.

Het succes van NLDoet blijkt o.a. uit het toenemend aantal bekende Nederlanders, waaronder leden van het Koninklijk Huis en diverse landelijke en lokale politici, dat zich inzet tijdens deze dagen. Naar schatting zullen er tijdens NLDoet meer dan 2.000 klussen en uitstapjes worden georganiseerd. Voor vele organisaties zijn vrijwilligers broodnodig en verzekeren zij hun voortbestaan. NLDoet is de grootste vrijwilliger actie van Nederland en wordt ondersteund door het Oranje Fonds, in samenwerking met Douwe Egberts.