SMOA initieert eerste theaterproject

Door de ontwikkelingen in de samenleving die er zijn ontstaan sinds de corona pandemie heeft het bestuur besloten een theatervoorstelling te initiëren. Het theaterstuk zal de nadruk leggen op de veranderingen voor de mens op mentaal fysiek vlak op basis van ervaringen en gebeurtenissen de afgelopen 2 jaar. In combinatie met thema`s en problematieken zoals racisme, discriminatie dan wel ongelijkheid op welk vlak dan ook, zal de voorstelling een beeld schetsen van de realiteit. De voorstelling wordt gespeeld door amateuracteurs.

De organisatie wordt professioneel geleid. Dit houd in dat er een artistiek team is samengesteld die de regie voert over de repetities. Onze dank gaat dan ook bij voorbaat uit naar de teamleden die zich op projectbasis inzetten voor wat een mooi verhaal moet worden.

 

036 Jong Almere

De deelnemers zullen vooral bestaan uit lokale amateurspelers, dus veelal uit Almere. Zij delen met u hun persoonlijke ervaringen met de thematieken die verwerkt zitten in het stuk. 2 april staat de première op de kalender en het stuk zal sowieso drie keer worden opgevoerd.

Almere is een jonge stad. Een groot deel van de inwoners zijn jong. Almere: “Je zou er dood nog niet gevonden willen worden.” zeggen buitenstaanders. Dat geldt niet voor de jeugd die er woont. Voor hen is Almere hun thuis, een veilige woonplaats. Op weg naar volwassenheid banen ze zich een weg door een verscheidenheid aan culturen en krijgen ze te maken met vooroordelen, discriminatie en werkeloosheid. In deze theatershow volgen we het leven van enkele van deze jongeren, terwijl ze op zoek gaan naar hun identiteit. Dan doet Covid-19 zijn intrede. Lockdown, mondkapjes, thuiswerkende ouders; wat moeten ze ermee? Centraal staat de verbinding. Luisterend naar elkaar, elkaar begrijpend, elkaar de helpende hand toe stekend komen ze tot de ontdekking dat Almere één grote, prachtige bloementuin is voor wie er open voor staat.

Waar en wanneer?

Datum en tijdstip nog niet bekend.

 

Locatie: Esplanade, centrum Almere

 

 

Update volgt, binnenkort meer informatie over de kaartverkoop.

Mede mogelijk gemaakt door