Top

036 Jong Almere

Deze voorstelling is afgelopen

Een veelbelovend theaterstuk
over de stad Almere

Met de voorstelling “036JongAlmere” gaat SMOA door de ogen van de jongeren op zoek naar hun identiteit. In deze theatervoorstelling vinden we onze superkracht in het ‘anders zijn’.

Muziek & Dans
Kinderdorp
Voetbal
Tropische markt

Verhaal 036
Jong Almere

036 Jong Almere is een hartverwarmende knipgoog naar iedereen die zich wel eens anders voelt.

Almere is een jonge stad. Een groot deel van de inwoners zijn jong. Almere: “Je zou er dood nog niet gevonden willen worden.” zeggen buitenstaanders. Dat geldt niet voor de jeugd die er woont. Voor hen is Almere hun thuis, een veilige woonplaats. Op weg naar volwassenheid banen ze zich een weg door een verscheidenheid aan culturen en krijgen ze te maken met vooroordelen, discriminatie en werkeloosheid. In deze theatershow volgen we het leven van enkele van deze jongeren, terwijl ze op zoek gaan naar hun identiteit.

Dan doet Covid-19 zijn intrede. Lockdown, mondkapjes, thuiswerkende ouders; wat moeten ze ermee? Centraal staat de verbinding. Luisterend naar elkaar, elkaar begrijpend, elkaar de helpende hand toe stekend komen ze tot de ontdekking dat Almere één grote, prachtige bloementuin is voor wie er open voor staat.

Een doodnormale dag wordt een feest van kleurrijke figuren die in geen enkel hokje passen. Opeens huppelen een paar jongeren over het toneel die overal stickers opplakken. Iedereen heeft wel een sticker op zijn kop, want zonder een sticker, geloof mij, hoor je er niet bij in deze maatschappij. In deze wonderlijke wereld kom je erachter dat anders zijn helemaal geen straf is. Sterker nog: het is misschien wel een superpower. Blijf hopen op een mooie toekomst. Laat je dromen je hoop worden.  ’Wij zijn bijzonder, misschien zijn wij een wonder’.

Theatermakerij Marjan Oostrum MOT maakt een grappige en ontroerende voorstelling met dans, rap en poëzie bijgestaan door amateurs en aanstormende talenten.

Programma & artiesten

Artiest
Muziekgroep

Impressie van het festival

Fondsen en sponsoren

Het evenement wordt mede mogelijk gemaakt door:

Esplanade

s
Welcome to Booth.

Tincidunt id aliquet risus feugiat, inante metus dictum at tempor usis nans.

d