Een sportive activiteit met gemeenschappelijke passie

Het WK Flevoland is een jaarlijks terugkerend toernooi, dat ruimte biedt aan twintig herenelftallen,  en tien jeugdelftallen van verschillende nationaliteiten om mee te doen. Als een elftal bijvoorbeeld Turkije representeert op het WK Flevoland, zal het team bestaan uit Nederlanders van Turkse afkomst.

Aan het herentoernooi  zullen deelnemers vanaf zestien jaar, vanuit heel Nederland, uitkomen voor hun land van herkomst en strijden voor de titel Wereldkampioen van Flevoland. Aan het jeugdtoernooi, zullen deelnemers van 12 tot 16 jaar deelnemen, verdeeld in verschillende categorieën.

Missie:

De missie van het WK Flevoland is om mensen in Nederland, specifiek Flevoland, dichter bij elkaar te brengen vanuit een gemeenschappelijke passie.

 

De algemene doelstellingen van het WK Flevoland zijn:

  • Het bieden van een platform waar culturele integratie op originele en spraakmakende manier tot uiting komt: sociale cohesie.
  • Deelnemende nationaliteiten in staat stellen op sportief, cultureel en culinair gebied hun kwaliteiten uit te wisselen
  • Met behoud van identiteit en respect voor andere nationaliteiten een geweldig evenement beleven, waardoor begrip, respect en vertrouwen voor elkaar zullen toenemen.
  • Genieten van sportieve, culturele en culinaire prestaties

 

Het WK Flevoland is meer dan een toernooi, het is tegelijkertijd een veelzijdig evenement met een verscheidenheid aan randactiviteiten. Vorig jaar was er op het WK Flevoland een evenemententerrein waar verschillende optredens plaatsvonden en waren er cateraars van verschillende culturen die hun culinaire smaaksensaties aanbieden. De nadruk zal deze editie meer te komen liggen op niet alleen het samenbrengen van de verschillende culturen, maar ook het samen laten werken van de verschillende culturen. Het is de bedoeling dat zoveel mogelijk voetbalteams een steentje bijdragen bij het organiseren van het toernooi, door mee te denken en door handelingen uit voeren, bijvoorbeeld posters plakken of het benaderen van vrijwilligers.