Top

Join us at
Festival Of The Drums

Caribisch Brass Spektakel
in Almere

Na de succesvolle edities van voorgaande jaren is er dit jaar opnieuw een Caraïbisch Brass Event in ons Almere. Verschillende Brass bands lopen door het centrum van Almere en geven een show op het podium van het Stadhuisplein. Met opzwepende beats en tropische klanken zullen zij het publiek vermaken. De battle of the drum biedt een mooi cross-over programma voor jong en oud. Het is een vernieuwend concept en zeer waardevol voor de culturele kaart van Almere.

Muziek
Dans
Food & Drinks

Een uit de pan
gerezen concept

Battle Of The Drums is een initiatief van stichting SMOA. Het initiatief sluit perfect aan bij de stichting om te werken aan de sociale cohesie tussen diverse groepen.

We willen dit doen door het oorspronkelijke concept te vernieuwen. We gaan multiculturaliteit van Almere meer belichten door de Caraïbische sfeer van het evenement nog meer te benadrukken dan voorgaande jaren. Maar vooral door op de plaats van de battle een Caraïbische markt neer te zetten die een extra aantrekkingskracht zal hebben op vele bezoekers.

Programma & artiesten

Artiest
Muziekgroep

Info over het evenement

Data
Openingstijden

10.00 – 22.00 uur

Bekijk het programma

Toegangsprijzen & entree

Iedereen heeft gratis toegang tot het terrein

TOEGANG VOOR MINDERVALIDEN

Het festivalterrein is toegankelijk voor minder-validen en rolstoelgebruikers.

LOST AND FOUND

Ik ben iets verloren op terrein, wat nu?
Mail naar info@smoa.nl.

Betaalmogelijkheden

Kan ik op het evenement pinnen?
Ja, je kunt bij alle bars en eettenten pinnen.
Je kan ook met contant geld betalen.

Auto & parkeren

Mocht je met de auto komen zet deze één van de parkeergarage van het stads hart Almere.

Standhouders

Ik zou graag meer informatie willen over een standplaats op het evenement

Mail voor meer informatie over een stand op het evenement naar standhouder@smoa.nl.

Reserveer direct je marktkraam

Open het formulier

Vacatures

Lijkt het je leuk om mee te werken op het evenement, geef je dan snel op! We zijn op dit moment nog op zoek naar vrijwilligers voor o.a. de teams:

 • Catering. In dit team zorg je samen voor de (aha) catering van alle medewerkers en artiesten. Van het smeren van de broodjes tot het verdelen van de maaltijden.
 • Logistiek. Samen met dit team zorg dat dat het hele festivalterrein in orde komt. Van het plaatsen van hekken en het ophangen van de banners tot het inrichten van de kleedkamers en het zorgen voor de juiste bewegwijzering.
 • Runner Als runner sta je nooit stil (zal het daarom zou heten?). Van het doen van kleine boodschappen, het rondbrengen van materialen en allerlei andere klusjes. En artiesten begeleiding
 • Voor alle functies geldt dat je je kunt aanmelden via deze link.
 • We zorgen uiteraard voor een gezellige dag, alle maaltijden, consumpties en een medewerkers shirt! Graag tot snel dus!

Interesse? mail je motivatie en cv naar info@smoa.nl.

Huisregels

Bij het betreden van het festivalterrein zijn enkele regels van toepassing:

 • Het betreden van dit evenement is geheel op eigen risico.
 • Indien gevraagd, bent u verplicht een geldig identiteitsbewijs (paspoort, rijbewijs of identiteitskaart) te tonen.
 • Fietsen/scooters zijn niet toegestaan op het terrein, maar moeten worden achtergelaten bij de daartoe aanwezige rekken buiten het festivalterrein.
 • Bezoekers onder duidelijke invloed van alcohol en/of verdovende middelen zal de toegang tot het terrein worden geweigerd.
 • De organisatie is niet verantwoordelijk voor vermiste/verloren/zoekgeraakte/beschadigde eigendommen van de bezoekers.
 • Op de locatie zal beveiliging aanwezig zijn
 • Het is verboden om glaswerk, blik en stokken, messen en of wapens of andere gevaarlijke voorwerpen mee te nemen naar dit evenement dan wel in uw bezit te hebben. Bij constatering wordt u direct overgedragen aan de politie.
 • Het is verboden om drugs (incl. lachgas) te gebruiken en/of mee te nemen naar dit evenement dan wel in uw bezit te hebben. Bij
 • constatering wordt u direct overgedragen aan de politie.
 • Tassen en rugzakken kunnen door de beveiliging worden gecontroleerd op aanwezigheid van dergelijke voorwerpen, ook kan er (steekproefsgewijs) een veiligheidsfouillering uitgevoerd worden. Indien u dit weigert kan u de toegang tot het evenement ontzegd worden.
 • Aanwijzingen, gegeven door personeel in dienst van de organisatie dient u voor uw eigen veiligheid op te volgen.
 • Het is verboden om alcohol te nuttigen of in het bezit te hebben voor bezoekers onder de 18 jaar.
 • Het is als 18+ bezoeker verboden om alcohol door te geven aan een persoon onder de 18 jaar. Bij constatering, kan u de toegang ontzegd worden.
 • Het is niet toegestaan kleine hoeveelheden non-alcoholische dranken en eten mee te nemen. Bijvoorbeeld een pakje sap en een broodje (geen complete picnicmanden en trays met drank). We willen het festival graag gratis houden dus koop aub je drankje en de hapjes bij ons. Alcoholische dranken en glaswerk zijn niet toegestaan. De beveiliging controleert hierop bij de ingangen en heeft hierin het laatste woord. Ingenomen producten worden niet geretourneerd.
 • Het is verboden om te roken in een (afgesloten) tent. Stop er sowieso eens mee.
 • Op dit festival gelden alle dagelijkse maatschappelijke normen en waarden; bij dreigen, dan wel gebruiken van geweld, discriminerende opmerkingen in woord of gebaar, seksuele of andere soorten intimidatie, wildplassen etc. zal de (verdere) toegang tot het evenemententerrein worden ontzegd.
 • Wij behouden ons het recht voor om personen, gekleed in aanstootgevende kleding, voetbal gerelateerde (club) kleding de toegang tot het evenement te weigeren.
 • Bij betreden van dit evenement gaat u, op grond van de AVG regelgeving, stilzwijgend akkoord met het feit dat er foto- en filmopnames gemaakt worden, welke mogelijk gebruikt worden voor commerciële en promotionele doeleinden zonder verdere toestemming.
 • De organisatie, eigenaar van de locatie en/of het personeel van het evenement kan op geen enkele wijze aansprakelijk gesteld worden voor enig letsel, materiële of immateriële schade, die u als bezoeker zou kunnen ondervinden.
 • Het verspreiden van folders en flyers op het terrein en in directe omgeving is niet toegestaan, tenzij de organisatie hier vooraf toestemming voor heeft gegeven.
 • Het aanbrengen van enige schade of letsel aan personen en of gebouwen of materiaal worden direct verhaald op de veroorzaker.
 • Film-, video- en professionele fotoapparatuur (fototoestellen met grote verwisselbare lenzen) en drones zijn niet toegestaan, tenzij de organisatie hier vooraf toestemming voor heeft gegeven.
 • Bij het niet naleven van onze huisregels zal (verdere) toegang tot het evenement onherroepelijk worden ontzegd en kan u indien nodig een lokaal verbod toegezegd worden.
Organisatie van het festival

In 2010 maakte Almere voor het eerst kennis met het fenomeen Brassband, deze was gekoppeld aan het door SMOA georganiseerde Lumièreparkfestival. In 2018 was de editie een op zichzelf staand evenement dat in die vorm de verwachtingen ruimschoots heeft overtroffen. De verwachting namelijk was dat er zo’n 2.000 bezoekers zouden worden aangetrokken door dit evenement, in werkelijkheid lag dit aantal eerder tussen de 7.000 – 10.000 bezoekers. Daardoor is het streven bijgesteld en zal dit ook in de begroting tot uiting komen.

Wat is een brassband nou eigenlijk?

Dit is een orkestvorm met koperen blazers (brass – in het Engels). In de Engelse vorm bestaat deze al generaties in de provincie Friesland, maar ook in de Verenigde Staten (met name in de Louisiana Delta), in de Caraïben, Afrika, Australië, eigenlijk overal waar de Engelse invloedssfeer zich heeft doen gelden. Er zijn echter wel specifieke verschillen ontstaan van de strikte bezetting van de Engelse Brassbands tot de vrijere bezetting bij Amerikaanse en Caraïbische formaties.

Wat wij beogen is de Caraïbische vorm van Brassband in de schijnwerpers te stellen. De reden hiervoor is om als Caraïbische inwoners van Almere ons in positieve zin te laten zien. Hiermee wordt grotere integratie beoogd, op basis van geoogste waardering. Uit alle voorgaande edities (in welke context ook) is gebleken dat dit evenement veel los maakt bij publiek en brassers. Dat is een mooi gegeven om in stand te houden en uit te bouwen.

Waar het gaat om het uitbouwen, willen we in de komende editie er een Dance Showcase aan koppelen, deze zal plaatsvinden – volgens planning – september 2021. De verbinding met het brassen is dat het element dansen een grote rol speelt. Bij het Caraïbische brassen heeft men afstand genomen van de formelere militaire mars waarin het brassen plaats heeft en wordt het hier meer omlijst door dansers. Daarnaast is het samen met het brassen een uitingsvorm die veel beoefend wordt door mensen van Caraïbische afkomst, zodoende nemen wij de gelegenheid om onze bevolkingsgroep niet eenmaal maar tweemaal in de spotlight te zetten. Bij dansen is het begrip ‘footing’ essentieel – die wij gebruiken in de metafoor: ‘voet aan de grond krijgen’. Wat dus precies de bedoeling is van dit project.

Het is ook zo dat Almere relatief gezien de stad is met de meeste Caraïbische inwoners in de vorm van Surinamers. Ook dat gegeven willen wij meenemen in dit evenement. Caraïbische mensen horen bij Almere en andersom moet dat dan ook zo zijn. Vandaar de keuzen met betrekking tot de planning van het Brass/Dance evenement voor 2021 en vooralsnog vele jaren daarna. In de ultieme zin willen wij een waar spektakel neerzetten dat op den duur kan schermen met internationale allure. De ervaring met het opzetten en uitvoeren van een dergelijk evenement is iets wat met een gerust hart aan SMOA kan worden overgelaten.

Impressie van het festival

Fondsen en sponsoren

Het festival wordt mede mogelijk gemaakt door:

Stadhuisplein

s
Welcome to Booth.

Tincidunt id aliquet risus feugiat, inante metus dictum at tempor usis nans.

d