De stichting zet zich in voor
Almeerders en vervult daarmee een sociaal-maatschappelijke rol in de stad
Almere is een jonge stad en een duidelijke identiteit moet zich daarin nog vormen. Gelukkig heeft de stad de leus: “Het kan in Almere!” stevig omarmd. De nieuwe saamhorigheid is een weliswaar niet bindende maar wel uitgesproken richtlijn om mooie culturele initiatieven uit de gronde te krijgen en hopelijk tot bloei te brengen.
Ons verhaal
Groei en harmonie zijn een mooie voedingsbodem voor culturele initiatieven vanuit de wijk.
Stichting Multiculturele Organisatie Almere, kortweg SMOA is ontstaan op initiatief van de buurtbewoners van Filmwijk in Almere. Glen Leeuwin, voorzitter van de stichting heeft destijds het voortouw genomen. Inmiddels al meer dan 15 jaar actief als sociaal maatschappelijke non-profit organisatie, zet de stichting zich in voor met name kansarme en minderbedeelde individuen.
Zowel jongeren als ouderen worden kunnen hun ei kwijt bij de diverse activiteiten en evenementen die er jaarlijks georganiseerd worden. Zo worden jongeren gestimuleerd bezig te zijn met het ontwikkelen van hun talent door ze een platform te bieden en de invulling van vrijetijdsbesteding om ze op het rechte pad te houden. Voor oudere generaties zijn er activiteiten die zorgen voor betrokkenheid in de buurten en een betere sociale cohesie.
Als bekroning voor bewezen diensten heeft de stichting een onderscheiding mogen ontvangen van de burgemeester namens de koning. De waardering vanuit de lokale overheid is daarmee ook een bevestiging dat SMOA als organisatie erkend wordt in hetgeen wat tot op heden is bewerkstelligd.
Doelstellingen van SMOA
De stichting wil haar doelen onder meer verwezenlijken door: